top of page

Yeşil Mercimek

Çok pişirilse bile formu bozulmaz. Tadı fındığa benzer ve aromaları çok iyi emer. Salatalar için 30 dakika, yemekler için ise 40 dakika pişirilir. Pişirirken kabukları çabuk patlar. Yemek ve püre yapmak için uygundur.Mercimek (Lens culinaris), baklagiller (Fabaceae) familyasında yer alan Lens cinsine dahil 4 türden biridir. Lens cinsi içinde bulunan tüm türler, mercek şekilleri ve yenilebilir tohumları sebebiyle topluca "mercimekler" olarak anılsa da Lens culinaris "mercimek" denildiğinde en çok akla gelen ve en sık tüketilen mercimek türüdür.

Yeşil Mercimek

Çok pişirilse bile formu bozulmaz. Tadı fındığa benzer ve aromaları çok iyi emer. Salatalar için 30 dakika, yemekler için ise 40 dakika pişirilir. Pişirirken kabukları çabuk patlar. Yemek ve püre yapmak için uygundur

bottom of page