Baldo Pirinç
Baldo, 1977 yılında ıslahı tescillenmiş, İtalya'nın Piyemonte bölgesi kökenli orta taneli bir pirinç kültivarıdır. Pirinç köken olarak Arborio ve Stripe 136 varyatesindeki pirinçlerin melezlenmesi ile elde edilmiştir. İtalyan mutfağında Risotto yapımında kullanılan pirinçlerden biri olmakla beraber, yemek için gerekli krema benzeri dokuyu tam olarak sağlayamadığı için genellikle bu mutfakta çorbalarda ve pirinç içeren tatlılarda kullanılır.
Pirincin üretimi Türkiye'de daha önceleri yetiştirilen "kulaklı pirinç" gibi yerel ıslahların yerini almış, Türk mutfağında da kullanılır hale gelmiştir. Baldo'nun, Amerika Birleşik Devletleri'nde, pirincin tüketen ülkelere ihraç edilmesi amacıyla da tarımı yapılmaktadır.
Baldo Pirinç
Baldo, 1977 yılında ıslahı tescillenmiş, İtalya'nın Piyemonte bölgesi kökenli orta taneli bir pirinç kültivarıdır. Pirinç köken olarak Arborio ve Stripe 136 varyatesindeki pirinçlerin melezlenmesi ile elde edilmiştir. tatlılarda kullanılır.